Nieuws/Entertainment
1582404240
Entertainment

Splinter Chabot kan na coming-out nog steeds niet helemaal zichzelf zijn

Splinter Chabot

Splinter Chabot

Splinter Chabot kan niet altijd honderd procent zichzelf zijn. Bijna zes jaar na zijn coming-out krijgt hij nog regelmatig negatieve reacties op straat. Dat vertelt de 24-jarige presentator in de YouTube-reeks Pride Talk, waarin hij met zijn vader Bart praat.

Splinter Chabot

Splinter Chabot

„Ik zou graag ja willen zeggen maar het is denk ik niet zo”, antwoordt Splinter op een vraag van Bart of hij zichzelf kan zijn.

De programmamaker haalt vervolgens een recent voorbeeld aan over een wandeling die hij maakte door het centrum van Amsterdam in een roze jasje. „Ik dacht nog toen ik wegging van huis: ’kan dat?’ Daar begint het dus al. (...) Je voelt dus iets wat er blijkbaar is.”

Splinters voorgevoel klopte want hij werd vanuit een rijdende auto op een vervelende manier aangesproken. „Het was nog geen uitschelden, maar je bent je dus meteen bewust van 1: je valt op en 2: je krijgt een negatieve reactie terug. Waarbij je je dus ook bewust bent dat hij ook nog kan uitstappen.”

„Mensen zien je en krijgen daar een negatieve associatie bij en die uiten ze ook naar je. Dan denk ik: ’dan kan je dus niet jezelf zijn’.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd