Nieuws/Entertainment
1582718631
Entertainment

Maan en Roel van Velzen bij start 75 jaar vrijheid

Maan, Roel van Velzen en Lavinia Meijer treden 31 augustus op in Terneuzen bij de start van de herdenking en de viering van 75 jaar vrijheid. Alle drie de artiesten hebben zich in het verleden al ingezet voor de vrijheid. Zo waren Maan en Roel van Velzen al Ambassadeur van de Vrijheid op Bevrijdingsdag en trad Lavinia Meijer op bij het 5 mei-concert op de Amstel.

Ook onder meer Ben Caplan, Isabel Provoost en het Noors militair orkest betreden het podium, zo maakt de organisatie van het evenement dinsdag bekend. Radio-dj Frank van der Lende, kleinzoon van een Holocaust-overlevende, praat het programma aan elkaar.

In 2019 en 2020 wordt in Nederland het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht, 75 jaar geleden. Het evenement in Zeeland vormt de aftrap van die herdenking. Tijdens de viering in Terneuzen is er speciaal aandacht voor de bevrijding van Zuid-Nederland en de Slag om de Schelde. Premier Rutte houdt een rede, waarna koning Willem-Alexander de viering van 75 jaar vrijheid officieel opent.