Entertainment/Film
1584696076
Film

Opnames Mission: Impossible voor zoveelste keer gestaakt

De opnames van de zevende Mission: Impossible-film zijn twee weken opgeschort na een positieve coronatestuitslag van een van de medewerkers van de productie. Volgens studio Paramount zijn de mensen die met deze persoon in contact zijn geweest in quarantaine gegaan.

„We hebben de productie van Mission: Impossible 7 tot 14 juni gestaakt na een positieve uitslag tijdens een routinetest”, zo liet de filmstudio donderdag weten. „We volgen alle veiligheidsprotocollen en blijven de situatie evalueren.”

De opnames werden al eerder stilgelegd in februari dit jaar, toen er opstanden onder de crew waren vanwege nieuwe coronamaatregelen. Ook eerder moest het filmen van het zevende deel van de franchise al een paar keer worden stilgegelegd vanwege problemen met het coronavirus.

In december lekten er geluidsopnames uit van hoofdrolspeler en producent Tom Cruise die tekeer ging tegen een aantal medewerkers van de film die geen masker droegen. Hij dreigde hen te ontslaan als ze nog een keer de coronamaatregelen zouden negeren. Hij hamerde erop dat de filmindustrie moeilijke tijden doormaakte en dat er banen en inkomens op het spel stonden.

De productiestop heeft vooralsnog geen gevolgen voor de releasedatum van Mission: Impossible 7. De première is gepland voor eind mei 2022.