Entertainment/TV
1586762032
TV

Cornald Maas: ’Deelnemersveld eerste halve finale lijkt sterkste’

Nederland lijkt op het eerste gezicht in de sterkste halve finale van het Eurovisie Songfestival terecht te zijn gekomen. Songfestivalcommentator Cornald Maas verwacht desondanks dat S10 de finale zal halen, laat hij weten aan het ANP.

„Op het eerste gezicht lijkt Nederland (alweer) de sterkere halve finale geloot te hebben, maar: het recente verleden wees juist uit dat ook ’sterke’ en favoriete landen voortijdig kunnen sneuvelen”, schetst Maas. Het gaat volgens hem uiteindelijk om het liedje en hoe dat wordt uitgevoerd. „En al die songs kennen we nu nog niet. Als lied en uitvoering meer dan in orde, zijn bereik je hoe dan ook de finale, ongeacht de startpositie.”

S10 neemt het in de eerste halve finale onder meer op tegen Oekraïne, Noorwegen, Griekenland en Rusland, landen die vrijwel altijd de finale halen.

Geweldige song

Maas denkt dat S10 een van de tien finaletickets, die te verdelen zijn in zowel de eerste als tweede halve finale, zal pakken. „Ik heb er alle vertrouwen in dat zij met haar geweldige song de finale haalt.” Het liedje van de zangeres wordt naar verwachting in februari of maart gepresenteerd. Maas heeft het nummer al gehoord omdat hij ook in de selectiecommissie zit.

De eerste halve finale van het songfestival vindt plaats op dinsdag 10 mei. De tweede volgt twee dagen later. Op zaterdag 14 vindt de finale plaats.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop