Nieuws/Entertainment
1587292859
Entertainment

Koningin Elizabeth steunt Harry en Meghan in wens een stap terug te doen

LONDEN - De Britse koningin Elizabeth steunt prins Harry en Meghan Markle in hun wens een stap terug te doen. Dat staat in haar verklaring die na het familieberaad naar buiten is gebracht.

„Mijn familie en ik steunen de wens van Harry en Meghan om volledig een nieuw leven te creëren als jong gezin”, aldus de koningin. „Hoewel we liever hadden gezien dat ze volledig lid waren gebleven van de koninklijke familie, respecteren we hun wens om een meer onafhankelijk leven te leiden. Ze blijven gewaardeerde leden van onze familie.” Elizabeth noemt het gesprek „zeer constructief”.

Lees verder onder de afbeelding.

De Queen laat verder weten dat er een overgangsperiode komt waarin het paar tijd doorbrengt in zowel Canada als Engeland en dat er aan gewerkt wordt om alle toekomstige regelingen voor het paar te voltooien. „Harry en Meghan hebben aangegeven niet afhankelijk te willen zijn van openbare middelen.” De Queen verwacht dat alles een deze dagen geregeld zal zijn.

Het overleg maandag op Sandringham werd bijgewoond door de koningin, haar zoon kroonprins Charles en de prinsen William en Harry. Op 8 januari maakten Harry en Meghan bekend een stap terug te willen doen als leden van het koningshuis. Harry is momenteel zesde in de lijn van troonopvolging.