Entertainment/Royals
1587568839
Royals

Carl Philip en Sofia breken met omstreden tv-persoonlijkheid

De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia verbreken al hun contacten met zakenman Paulo Roberto. De tv-persoonlijkheid en zakenman is in Zweden in opspraak geraakt vanwege een bezoek aan een prostituee.

De 51-jarige Roberto, oud-bokser en acteur, deed mee aan een campagne van de royals over dyslexie. In ’Dyslexialand’ werden mensen geportretteerd die ondanks hun dyslexie succes hadden geboekt in hun leven. Roberto was een van de geportretteerden. Hij was ook op de website van de campagne te zien, maar daar is hij nu weggehaald. „Zijn gedrag sluit niet aan bij de activiteiten en waarden van de campagne”, laat een vertegenwoordiger van het Zweedse hof weten aan Expressen nadat het tijdschrift Svensk Damtidning gewag maakte van de breuk.

Het bezoek aan een prostituee is in Zweden strafbaar. Paolo Roberto is als zakenman ook naamgever aan een productlijn van Italiaanse voedingsproducten die redelijk populair zijn in Zweden. Veel winkels hebben zijn producten inmiddels uit de schappen gehaald. Daarnaast is hij zijn werk als presentator bij TV4 kwijtgeraakt.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd