Nieuws/Entertainment
1591001846
Entertainment

Prinses Eugenie maakt naam baby bekend

Het pasgeboren zoontje van de Britse prinses Eugenie en haar man Jack heeft de naam August Philip Hawke Brooksbank gekregen. Dat heeft de dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson zaterdag bekendgemaakt via Instagram.

„We willen je voorstellen aan August Philip Hawke Brooksbank”, schrijft Eugenie bij een reeks foto’s waarop zij en Jack poseren met hun eerste kind. „Bedankt voor zoveel mooie berichtjes. Ons hart is vol liefde voor dit kleine mannetje, woorden schieten tekort. We zijn verheugd om de foto’s met jullie te kunnen delen”, aldus de 30-jarige prinses.

De tweede naam van het kleine ventje is een verwijzing naar prins Philip. „Denkend aan mijn eigen opa, introduceren we onze kleine jongen in het weekend van de verjaardag van zijn opa”, verwijst Eugenie naar zowel Philip als haar vader prins Andrew die vrijdag 61 jaar werd.

August kwam vorige week dinsdag middels een keizersnede ter wereld en is elfde in lijn van Britse troonopvolging. Het jongetje krijgt geen koninklijke titel.

Sarah Ferguson heeft zaterdag voor het eerst via sociale media gereageerd op de komst van haar eerste kleinkind. „Als grootouders zijn de hertog en ik opgewonden en gezegend met de komst van onze kleinzoon August Philip Hawke Brooksbank. Hij is een prachtige zegen en brengt zoveel liefde en vreugde voor ons hele gezin. Ik ben zo trots op Jack en Eugenie, ze zijn en zullen geweldige ouders zijn.”