Entertainment/Gossip
1595238688
Gossip

Lisa ’Phoebe’ Kudrow was Smelly Cat vergeten

Lisa Kudrow

Lisa Kudrow

Lisa Kudrow heeft het liedje Smelly Cat opnieuw moeten leren spelen op de gitaar voor de Friends-reünie. De 57-jarige actrice, die de rol van Phoebe vertolkte in de populaire sitcom, had sinds de laatste opnames in 2004 geen gitaar meer aangeraakt. Dat verklapte Kudrow in de talkshow van Ellen DeGeneres.

Lisa Kudrow

Lisa Kudrow

De actrice zong het liedje voor de reünie samen met zangeres Lady Gaga. „Dat vond ik een geweldig idee”, vertelde Kudrow aan DeGeneres. „Maar ik werd er wel erg nerveus door. Toen ik mijn gitaar aan het stemmen was ter voorbereiding, besefte ik dat ik niet eens meer de akkoorden wist van het liedje.”

Gelukkig kon ze de akkoorden van Smelly Cat, dat haar personage geregeld zong in Friends, wel online opzoeken. „Ik ging googelen en vond overal akkoorden voor Smelly Cat”, aldus Kudrow, die daarna de fans bedankte voor het vastleggen ervan.

Toen de actrice eenmaal mocht zingen met Lady Gaga, moest ze er bijna van huilen. „Ik was zo zenuwachtig, ik had geen idee wat er moest gebeuren. Maar het is gelukt.”

De langverwachte reünie van de iconische sitcom Friends was ook in Nederland te zien en trok maar liefst 773.000 kijkers naar SBS6.