Entertainment/Royals
1597311295
Royals

Prinsessen schitteren met fleurige jurken op zomerse familiekiekjes

DEN HAAG - Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hebben vrijdag in Paleis Noordeinde geposeerd voor de jaarlijkse zomerfotosessie. De shoot was vanwege de slechte weersvoorspellingen verplaatst van het strand naar het paleis.

Het koninklijk gezin kwam enkele minuten voor 14.00 uur aan bij Paleis Noordeinde. Daar gingen ze de trap op naar de achtervestibule waar zo'n honderd leden van de Nederlandse pers ze opwachtten.

Onweersbuien en windstoten

Aanvankelijk was de Haagse strandtent La Cantina de beoogde plek voor de fotoshoot, maar er werd uitgeweken naar het paleis omdat het KNMI voor een groot deel van het land, waaronder Zuid-Holland, code geel heeft afgegeven vanwege verwachte regen, onweersbuien en windstoten.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

In februari van dit jaar maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat de jaarlijkse fotosessies met de Oranjes er voortaan anders uit zouden komen te zien. Vanwege de studies van de prinsessen zouden zij niet altijd bij de tot dan vaste momenten in het Oostenrijkse Lech en aan het einde van de zomervakantie aanwezig kunnen zijn. Aangezien het gezin alleen compleet op de foto wil, kiest de RVD nu andere momenten voor de fotosessies.

Video: Hier is de koninklijke familie te zien, foto’s gaan verder onder de video.