Nieuws/Entertainment
1598710512
Entertainment

Nipsey Hussle verdacht schutter van verlinken

Vlak voor zijn dood vertelde Nipsey Hussle aan de verdachte in zijn moordzaak dat er geruchten gingen dat deze Eric Holder loslippig was geweest. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die donderdag tijdens een zitting in de zaak werden vrijgegeven, aldus de LA Times.

De twee hadden volgens getuigen een gesprek van een minuut of vier, dat geen vijandige toon zou hebben gehad. Wel zou Holder aan Hussle hebben gevraagd of hij ooit iemand had verlinkt.

Een groot deel van de getuigenis komt van de vrouw die Holder naar het winkelcentrum reed waar de rapper enkele zaken runde. Na het gesprekje haalde Holder volgens haar patat en reden ze weg. Toen hij een wapen tevoorschijn haalde, zou ze de auto hebben gestopt. De verdachte ging daarop te voet verder, waarna de vrouw - die getuigde op voorwaarde van immuniteit - schoten hoorde.

De 33-jarige rapper werd tien keer geraakt. Holder zou hem daarna ook nog tegen het hoofd hebben geschopt. Hussle werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij dood werd verklaard.