Nieuws/Entertainment
1600008
Entertainment

Nieuw drama voor Martine Bijl

Martine Bijl

Martine Bijl

Terwijl Martine Bijl (69) nog steeds kampt met de gevolgen van de zware hersenbloeding die haar op Prinsjesdag 2015 trof, krijgt de presentatrice en zangeres opnieuw te maken met een groot drama. Deze week overleed haar broer Jan, na lang ziekbed, op 72-jarige leeftijd.

Martine Bijl

Martine Bijl

Dat blijkt uit de rouwadvertentie die in de Volkskrant is verschenen. „Op een door hemzelf uit overtuiging gekozen wijze, is na een mooi leven en een geduldig gedragen ziekte overleden mijn lieve man, onze betrokken vader en grootvader, broer en zwager, Jan Egbert Bijl.”

Met het overlijden van haar broer, die in de jaren zeventig meeschreef op Martines elpees, kan er een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd aan het leed dat de creatieve duizendpoot nu al ruim twee jaar achtervolgt. Afgelopen kerst bracht de voormalige presentatrice van Heel Holland Bakt het boekje Rinkeldekink uit, waarin ze op ontroerende, maar humoristische wijze beschrijft wat ze heeft doorgemaakt.

„Mijn leven op dat moment liep als een zonnetje. Boekje geschreven, de opnames voor Heel Holland Bakt (mijn dierbaarste klus in jaren) waren net afgerond voor de zomer”, schrijft Martine. „Gisteren nog was ik een vrolijke vrouw die er geen moeite mee had om de hele dag op haar knieën in de aarde te wroeten, soepel overeind te komen en eens lekker het applaus in ontvangst ging nemen voor haar prachtige tuin, haar jeugdige verschijning, en voor de geinige presentatie van Heel Holland Bakt die zoveel verraste complimentjes opleverde. Die vrouw was opeens weg, die had haar biezen gepakt, die was vertrokken uit mij. Het was een kort besefje, dat voorbij flitste als de lamp van een vuurtoren.”