Nieuws/Entertainment
1600197
Entertainment

Sterren schitteren op rode loper Grammy’s

Lady Gaga.

Lady Gaga.

FOTO’S- Zondagavond was het zo ver, de uitreiking van één van de grootste prijzen in de muziekbusiness: de Grammy Awards. De zestigste editie van het evenement werd in New York gepresenteerd door James Corden. Uiteraard schreden er meerdere celebrities over de rode loper in de meest prachtige en wat minder mooie creaties.

Lady Gaga.

Lady Gaga.

Misschien verdient Lady Gaga wel de titel belle van het bal, want ze zag er oogverblindend uit in haar jurk van Armani Privé. Opvallend, want de zangeres staat bekend om haar opmerkelijke outfits. Zo maakte ze in 2011 een uiterst memorabele entree: in een ei. Pas op het podium kroop ze daaruit.

Links: Lady Gaga, Rechts: Rihanna

Links: Lady Gaga, Rechts: Rihanna

Niet alleen Gaga, maar ook Miley Cyrus wist op een positieve manier de ogen op zich te richten. Ze was haast onherkenbaar in een prachtige rode jurk van Zac Posen.

V.l.n.r.: Kesha, Miley Cyrus, Ne-Yo.

V.l.n.r.: Kesha, Miley Cyrus, Ne-Yo.

Hoewel Heidi Klum een lijf heeft waar menig vrouw jaloers op mag zijn, was haar outfit weinig verrassend.

V.l.n.r.: Heidi Klum, Luis Fonsi en gast, Cardi B.

V.l.n.r.: Heidi Klum, Luis Fonsi en gast, Cardi B.

Waarschijnlijk is Pino erg verdrietig, nadat het lijkt alsof Pink zijn kostuum heeft gestolen. Ondanks dat ze samen met haar gezin de show stal, is haar gewaad weinig flatteus. ’Golden girl’ Ashanti zag er uit om door een ringetje te halen, terwijl Alicia Keys die sinds 2016 geen make-up meer draagt gewoontjes bij de rest af stak.

V.l.n.r.: Pink, Sam Smith, SZA

V.l.n.r.: Pink, Sam Smith, SZA

Natuurlijk waren er ook genoeg heren te vinden op de rode loper. Louis Fonsi ging voor klassieke eenvoud. Ne-Yo viel op in zijn mosterdgele jasje en Sam Smith was niet te missen in zijn groene pak.

V.l.n.r.: Ashanti, Jaden Smith, Kristin Cavallari

V.l.n.r.: Ashanti, Jaden Smith, Kristin Cavallari

V.l.n.r.: Rita Ora, Alicia Keys en Lana del Rey

V.l.n.r.: Rita Ora, Alicia Keys en Lana del Rey

Glamourkoppel John Legend en Chrissy Teigen straalden op de loper, waarbij Chrissy’s zwangere buik verhuld was in een paillettenjurk.

Chrissy Teigen en John Legend.

Chrissy Teigen en John Legend.

Witte roos

Een aantal artiesten hebben gehoor gegeven aan de vraag van de organisatie #TimesUp om een witte roos te dragen, als symbool van hoop, vrede, sympathie en weerstand. In vergelijking met de Golden Globes was de saamhorigheid echter beduidend kleiner, meldt TMZ.

Artiesten als Miley Cyrus, Lady Gaga, Ne-Yo, Kelly Clarkson en The Chainsmokers hadden een witte roos op hun kleding of in hun hand. De meerderheid droeg geen witte roos, wat in schril contrast stond met de Golden Globes, waar vrijwel alle aanwezigen gehuld in het zwart kwamen om #TimesUp te steunen.

Chrissy en John Legend droegen weliswaar geen witte roos, maar hebben zo’n twee ton in dollars gedoneerd aan het Time’s Up-fonds.

Waar de entertainmentindustrie in Hollywood zich luid laat horen voor gelijkheid en opkomt voor de rechten van vrouwen, is er in de muziekindustrie nog geen vergelijkbaar initiatief ontplooid.