Entertainment/Sterren
1606822004
Sterren

Billie Eilish gebruikte body double tijdens concert

Dat niet iedere artiest live zingt tijdens een optreden is waarschijnlijk voor niemand nog een geheim, maar dat de artiest in kwestie niet eens zelf op het podium staat, lijkt - afgezien van een optreden met hologrammen - ondenkbaar. Toch is dat precies wat Billie Eilish deed. De zangeres gebruikte tijdens een van haar concerten een body double.

In een interview op Apple Music 1 onthult Billie Eilish dat ze tijdens haar optreden op Coachella 2022 een van haar dansers gebruikte als body double. „Ik kleedde haar in een showlook die ik eerder had gedragen. We hadden een zwarte pruik, maakten er knotjes in en gaven haar een masker en zonnebril.” De danseres kreeg bovendien de schoenen en sokken van Eilish aan.

„Ik zette haar achteraan op het podium en toen de lichten aangingen, dacht iedereen dat ik het was”, vervolgt ze. „Terwijl zij op het podium stond, trok ik een grote zwarte jas aan, een veiligheidshesje en zette ik een bril op.” Tijdens het minuten durende intro besloten de twee weer van plek te wisselen, waarbij ze handig gebruik maakten van de vele rook- en lichteffecten. „Niemand heeft het ooit doorgehad!”

Vorige week nog stond de zangeres in een uitverkocht Ziggo Dome. Of ze daar eenzelfde truc heeft uitgehaald? Dat weten alleen Billie Eilish en haar eventuele body double.