Nieuws/Entertainment
1610496512
Entertainment

Duitsers lyrisch over Ed Sheeran: ’Roodharige Jezus’

Ed Sheeran

Ed Sheeran

De Duitse plaats Hockenheim is vooral bekend om de Hockenheimring waarop de Grand Prix van Duitsland wordt gereden, maar dit weekend zag het stadje er even een stuk serener uit. Ed Sheeran zette zondagavond zijn publiek daar in vuur en vlam.

Ed Sheeran

Ed Sheeran

Op Instagram deelt hij een video waarop te zien is hoe de tienduizenden concertbezoekers massaal een lichtje aansteken op zijn verzoek. In de donkere nacht geeft dat een spectaculair beeld. Bij het terugkijken ervan, raken fans en bezoekers nogmaals onder de indruk. ’Waanzinnig’, ’Magisch’ en ’Sensationeel’, noemen ze het moment. Iemand schrijft: „Duitsland houdt van je.”

Een ander noemt hem zelfs een ’Ginger Jesus’ (roodharige Jezus, red.), wat vervolgens volop geliket wordt. „Ed kan 92.000 mensen laten doen wat hij wil, terwijl mijn leraar nog geen eens 25 mensen onder controle kan houden. Wat een legende.”

Ed Sheeran houdt het zelf feitelijk bij de betoverende beelden: „Ik speelde één van de grootste shows uit mijn carrière dit weekend in Duitsland.”