Nieuws/Entertainment
1615951286
Entertainment

Loretta Schrijver: ’Jan Slagter was woedend op mij’

Loretta Schrijver

Loretta Schrijver

Toen Loretta Schrijver in 2008 thuis zat met een burn-out, had ze een flinke aanvaring met omroepdirecteur Jan Slagter van Max.

Loretta Schrijver

Loretta Schrijver

Dat vertelt ze in Nieuwe Revu. Daar lijkt ze ook de oorzaak van de burn-out aan hem toe te schrijven. „De mooie toekomst die hij mij voorhield, is het echter nooit geworden. Hoofdredacteuren waar ik geen klik mee had en eindredacteuren die buiten mijn medeweten om werden aangenomen.”

Daarvan raakte Schrijver zo gestresst dat ze zich ziek meldde. „De kalmeringspilletjes die ik in de zomer al van de dokter kreeg voorgeschreven konden mijn uiteindelijke burn-out helaas niet voorkomen.” Tijdens die burn-out deed ze nog wel een klus voor een tekenfilm, waarbij ze een stem insprak.

Een rol die volgens haar weinig om het lijf had en waar ze maar een half uur inspreektijd aan kwijt was, maar dat wel naar buiten kwam doordat de producent er een persbericht over uitstuurde. „Jan was woedend dat ik voor hen ineens wel aan de slag kon, maar kende ondertussen het werkelijke verhaal niet. Ik moest uiteindelijk via de krant vernemen dat hij me had ontslagen. Dat stelde me zo teleur dat ik ben verhuisd uit Hilversum. Ik wilde niets meer met tv te maken hebben en solliciteerde een jaar lang op functies daarbuiten.”

Vervolgens werd ze door Erland Galjaard gebeld die toen voor RTL werkte en gevraagd voor Koffietijd, waarmee ze nu nog altijd op tv is.