Entertainment/Sterren
1619642634
Sterren

Mick Jagger vertrokken uit hotel voor herkansing concert in ArenA

Mick Jagger verlaat zijn hotel.

Mick Jagger verlaat zijn hotel.

The Rolling Stones staan donderdagavond dan toch eindelijk in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Eigenlijk zou de Britse band al op 13 juni in het Amsterdamse stadion staan, maar zanger Mick Jagger testte vlak voor het concert positief op corona. Donderdag lijkt het concert dan echt door te gaan: Jagger heeft het Amstel Hotel verlaten en is vertrokken naar de Johan Cruijff Arena.

Mick Jagger verlaat zijn hotel.

Mick Jagger verlaat zijn hotel.

De 78-jarige zanger voelde zich 13 juni enkele uren voor de show niet lekker en liet zich testen. Veel fans stonden toen al in de Johan Cruijff ArenA te wachten. De legendarische frontman baalde, net als zijn fans, behoorlijk dat hij niet kon optreden. Bronnen lieten aan Privé weten dat Jagger enorm teleurgesteld was. „Hij wilde zó graag. Ja, hij hoorde dat hij corona had, maar voelde zich topfit. ’Ik wil gewoon spelen’, zei hij. Uiteindelijk bleek dat toch een brug te ver.”

Het is de eerste keer sinds vijf jaar dat The Rolling Stones weer in Nederland optreden. De laatste keer dat de mannen in Nederland waren, was in 2015. Toen deed de groep twee concerten; in de Johan Cruijff ArenA en in het GelreDome. Tijdens die shows zat Charlie Watts nog achter het drumstel. De muzikant overleed vorig jaar op 80-jarige leeftijd. Steve Jordan drumt sindsdien bij The Rolling Stones.

Fans van de Rolling Stones kunnen niet wachten om hun helden te zien optreden:

In de aanloop naar het concert zijn er dagelijks nieuwe kaarten vrijgekomen. Volgens een woordvoerder van organisator MOJO kunnen bezoekers, die door het verplaatsen van de show niet kunnen op de nieuwe datum, hun kaarten nog retourneren tot aan het concert. De organisator adviseert mensen zonder kaartje iedere dag even op de website te kijken. „Het is moeilijk in te schatten hoeveel er per dag terugkomt en voor welke rang en plek in het stadion dat is”, aldus een woordvoerder. Het gaat in ieder geval niet om ’een enorme hoeveelheid’ kaarten.

Luister ook naar een nieuwe aflevering van de Cultuur en Mediapodcast over onder meer de tweede poging van The Stones om de ArenA af te breken: