Nieuws/Entertainment
1621253791
Entertainment

Kijkers verbijsterd over herhaling programma Yvon Jaspers

Woensdagavond zendt de NPO opnieuw een aflevering van het programma Onze Boerderij uit. In april raakte presentatrice Yvon Jaspers in opspraak, nadat ze huilend aan tafel zat te vertellen over hoe eenzaam ze zich voelde toen er onderzoek werd gedaan naar een nevenfunctie bij ForFarmers in de talkshow Pauw. Iets wat bij veel kijkers in het verkeerde keelgat schoot, omdat ze tegenover de oom en vader van de vermoorde Anne Faber zat.

Yvon was bij Pauw aanwezig om een reactie te geven op het onderzoek van het Commissariaat voor de Media. Ze vertelde destijds: „Ik kon alleen maar huilen. Ik heb 25 jaar gewerkt voor vertrouwen, dan komt er een journalist die een verhaaltje verzint en iedereen gelooft dat zomaar. Ik voelde mij zo alleen.”

Blijkbaar zit het sommige kijkers nog hoog na het optreden van Jaspers bij Pauw, want er wordt op Twitter pittig gereageerd. „Krijgt #yvonjaspers nou weer een platform? Met haar neplach, nepaccent en kneusjes van oud #bzv deelnemers geld over de rug van dierenleed verdienen? Mensen haken af hoor, we worden wijzer @KroNcrv”, schrijft iemand op het sociale medium. Een ander twittert: „Volgens mij is er storing op NPO1. Die vervelende meid, Yvon Jaspers is namelijk weer op tv. Geef die arrogante tante, daarbij verwijs ik naar Pauw waar ook de oom van Anne Faber zat, geen zendtijd meer. Laat haar maar naar SBS of RTL gaan.”