Nieuws/Entertainment
1624012
Entertainment

Renate van der Gijp steelt show in Voetbal Inside

„Even een serieuze noot, we maken vaak een hoop onzin mee hier, maar ik heb vandaag een serieus gesprek gehad met René. Ik begrijp hem en respecteer hem ook zeer, maar René heeft wel een mededeling waar Nederland van zal opkijken”, leidt Johan Derksen vrijdagavond een grap van René van der Gijp in Voetbal Inside in.

René windt er geen doekjes om en vertelt: „Ja, ik wil het niet groter maken als dat het is Wilfred, maar ik wil verder als Renate.” Hierop schieten alle heren aan de tafel bij het programma in de lach, waarna René heel serieus reageert: „Lach er maar om, ik vind het niet om te lachen, mijn zoon heeft me al de hele dag zo genoemd.”

Presentator Wilfred Genée vraagt nog even ter bevestiging aan René: „Dit is de laatste keer dat we jou nog in deze hoedanigheid gaan zien?” Vervolgens verschijnt Renate van der Gijp in beeld, die nog steeds in haar rol blijft, wanneer Wilfred verder gaat met de show.

Het geintje refereert naar de Belgische journalist Boudewijn van Spilbeeck, die eerder deze week heeft aangekondigd voortaan als vrouw door het leven te gaan.

De kijkers van Voetbal Inside kunnen het wel waarderen. Op Twitter schrijft iemand: „Renate van der Gijp, gewoon hilarisch.”