Nieuws/Entertainment
1625281931
Entertainment

Youp gaat door met oudejaarsconference, ondanks gesloten theaters

Youp van ’t Hek en BNNVARA willen nog steeds het jaar afsluiten met een Oudejaarsconference. Van ’t Hek speelt vanaf eind augustus try-outs van zijn voorstelling Korrel zout, de tiende eindejaarsvoorstelling die hij maakt.

Maar door de nieuwe aanscherping van de coronarichtlijnen hebben veel theaters waar de cabaretier de komende weken zou spelen, de deuren moeten sluiten. Podia mogen momenteel niet meer dan dertig bezoekers ontvangen, wat voor theaters en artiesten niet rendabel is. Het is volstrekt onduidelijk of deze situatie op korte termijn gaat veranderen.

Van ’t Hek sprak eerder dit jaar zijn twijfel uit of hij wel op 31 december een eindejaarsvoorstelling wilde spelen als hij dit niet voor een volle zaal kon doen. „Ondanks alle beperkingen gaat Youp voorlopig stug door”, laat BNNVARA vrijdag desgevraagd weten. „Al wordt het steeds lastiger zijn reeks try-outs te vervolgen nu veel theaters sluiten. Youp doet echter zijn uiterste best om over 2,5 maand de Oudejaarsconference te doen.”

Carré

Over de vorm en de locatie waar Van ’t Hek de show op 31 december gaat spelen, kan de omroep nog niets zeggen. Het is nog steeds de bedoeling dat de komiek zijn tv-registratie in Theater Carré in Amsterdam speelt. Maar Carré is een van de theaters waar op dit moment geen voorstellingen worden gespeeld.

Claudia de Breij stond deze week in de Amsterdamse cultuurtempel met haar nieuwe show Hier ben ik!, over Heintje Davids. Maar deze reeks is abrupt afgebroken door de nieuwe coronamaatregelen.