Nieuws/Entertainment
1625686165
Entertainment

Ilse DeLange kon nieuw Duits succes niet geloven

Ilse DeLange timmert hard aan de weg in Duitsland. De zangeres staat deze week voor het eerst solo in de officiële Duitse albumcharts en is te zien in de Duitse versie van Beste zangers. Ilse is verrast door dit nieuwe succes. „Ik kon het niet geloven, joh”, zegt ze zaterdagmiddag op NPO Radio 2.

Afgelopen dinsdag zongen artiesten haar liedjes in Sing Meinen Song, waarna Ilses singles en albums massaal werden gedownload via iTunes. „Heel leuk dat mensen echt op zoek gaan, zo van: wie is die Ilse nou?”

De zangeres hoopt dat die vraag in Duitsland straks niet meer hoeft te worden gesteld. Haar nieuwe album Changes bracht ze bewust uit terwijl het programma op televisie is. „Dat Duitse programma is natuurlijk een enorme kans”, legt Ilse uit. „Dan is het wel handig om nieuwe muziek te hebben.”

Naast de grens

Een Duitse tournee staat al gepland voor februari. De taal spreekt de Almelose in ieder geval goed. „Ik heb er absoluut wat aan gehad dat ik naast de grens ben opgegroeid.”

Met The Common Linnets stond de zangeres met beide platen in de Duitse hitlijsten. Met Changes, dat vorige week uitkwam, is ze binnengekomen op de zeventiende plek van de Offizielle Deutsche Charts.