Nieuws/Entertainment
1626832763
Entertainment

Niet alleen Imanuelle Grives handelde in drugs op Tomorrowland

Tijdens het eerste weekend van het Belgische festival Tomorrowland zijn in totaal 24 drugsdealers betrapt. Drie van de handelaren, onder wie de Nederlandse actrice Imanuelle Grives, werden afgelopen weekend aangehouden en zitten in de cel, de overige 21 werden gelijk gedagvaard en verschijnen later dit jaar voor de rechter. Dat meldt persbureau Belga op basis van politiecijfers.

Imanuelle is niet de enige Nederlander die werd betrapt op drugshandel. Bij de 24 dealers zitten in totaal tien Nederlanders en onder anderen zes Britten en twee Amerikanen. Over het hele weekend werden onder meer 820 xtc-pillen, 139 gram cocaïne, 198 gram MDMA en 153 gram ketamine in beslag genomen.

De actrice, die naar eigen zeggen een rol als drugshandelaar aan het voorbereiden was, werd aangehouden met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine op zak. Ook op haar Airbnb-adres zijn drugs gevonden.

Imanuelle zit in ieder geval nog tot vrijdag vast in de gevangenis van Antwerpen. Dan wordt door de raadkamer een besluit genomen over een eventuele verlenging van haar aanhouding. Hoewel nog wordt onderzocht of de verklaring van de actrice klopt, zei een woordvoerder van het OM dinsdag dat er ongeacht of het ter voorbereiding op een rol was, strafbare feiten zijn gepleegd.