Nieuws/Entertainment
1629209
Entertainment

Vera Mann zegt Robert Long-hommage af

Actrice Vera Mann wordt vervangen door Maaike Widdershoven

Actrice Vera Mann wordt vervangen door Maaike Widdershoven

Actrice Maaike Widdershoven vervangt Vera Mann in het hommageprogramma over Robert Long dat komend seizoen in de theaters staat. Dat heeft productiehuis Mooi Weer maandag bekendgemaakt.

Actrice Vera Mann wordt vervangen door Maaike Widdershoven

Actrice Vera Mann wordt vervangen door Maaike Widdershoven

Maaike Widdershoven is bekend van haar rollen in onder meer West Side Story, Elisabeth, The Sound of Music en Willem Ruis: de show van je leven. De keuze voor haar werd gemaakt nadat Vera Mann het productiehuis liet weten niet langer mee te willen doen. De reden daarvan wil het impresariaat van wijlen Robert Long niet bekendmaken; wel laat men weten dat het voor hen als een onverwacht besluit kwam, nu men al een half jaar bezig is met de voorbereidingen. Het productiehuis moest snel schakelen en laat weten voor honderd procent tevreden te zijn met de nieuwe keuze voor Widdershoven.

Het hommageprogramma heeft als titel De dag dat ik Robert Long ontmoette. De voorstelling wordt opgevoerd omdat de in 2006 overleden chansonnier volgend jaar 75 jaar oud zou zijn geworden. Andere acteurs in de voorstelling zijn Dieter Troubleyn, Julia Herfst en Roberto de Groot. Alle zangers vertellen in de voorstelling over hun ontmoeting met Robert Long en de manier waarop de zanger een blijvende indruk op ze heeft gemaakt. Ook brengen zij alle hoogtepunten uit het werk van Long ten gehore, begeleid door een combo.

Robert Long (1943-2006) was zanger, schrijver, cabaretier en presentator. Hij schreef vaak felle liedjes waarin hij duidelijk een statement maakte: hij was stellig voor het milieu en seksuele tolerantie en tegen kapitalisme, de kerk en hypocrisie. Hij maakte tientallen albums en kreeg diverse prijzen, waaronder zes Edisons en een Gouden Harp. Zijn eerste Nederlandstalige album Vroeger of later uit 1974 stond 118 weken in de hitlijsten. Hij stierf eind 2006 aan de gevolgen van buikvlieskanker.