Nieuws/Entertainment
1629493
Entertainment

RTL laat transgendergrap bewust online staan

René van der Gijp en Wilfred Genee

René van der Gijp en Wilfred Genee

RTL laat het fragment uit de uitzending van Voetbal Inside waarin de Vlaamse journalist Bo Van Spilbeeck belachelijk wordt gemaakt wel op de website en in de app staan, zo meldt een woordvoerder maandag.

René van der Gijp en Wilfred Genee

René van der Gijp en Wilfred Genee

De zender meldde zondag dat de drie analisten worden aangesproken op de ’grap’. René van der Gijp verscheen met een pruik en stelde voortaan als ’Renate’ door het leven te gaan. Johan Derksen verklaarde daarop transgenders raar te vinden. RTL vindt dat „de mannen alle ruimte krijgen voor hun mening, maar dat betekent niet dat je van alles een grap moet maken.”

Op sociale media werd RTL zondag hypocrisie verweten omdat het bewuste fragment gisren nog wel expliciet in de RTL-app wordt aanbevolen onder het kopje ’Dit moet je vandaag zien’ en op sociale media wordt gedeeld. 3FM-dj Domien Verschuuren verweet de zender ’schijncorrectheid’. „Mensen kunnen het fragment toch wel vinden”, stelt de zegsman. „Op deze manier kunnen kijkers ook zelf een beeld en een oordeel vormen over de uitzending.” Overigens kreeg Verschuuren weinig steun van zijn volgers voor zijn tweet, die de grap onder ’satire’ scharen, dat volgens hen moet kunnen.

Johan Derksen meldde zondag nog steeds achter de grap te staan.