Nieuws/Entertainment
1629851
Entertainment

Pamela Anderson haat ’slachtofferig feminisme’

Pamela Anderson

Pamela Anderson

De voormalige Baywatch-ster Pamela Anderson heeft een hekel aan het hedendaags feminisme. Zodanig dat ze bezig is met een boek daarover. En dat gaat volgens haar een heet hangijzer worden, onthult ze aan de Daily Mail.

Pamela Anderson

Pamela Anderson

De titel van het boek, Saving Women From Feminism geeft haar missie weer om vrouwen te redden van het feminisme. „Een aantal vrouwen houdt er nog steeds van om sexy te zijn, ze willen nog steeds dat mannen de eerste stap zetten; juist dat geeft ons kracht. We willen geen slachtoffers zijn en we willen mannen niet tot de vijand maken”, vertelt ze in een uitgebreid interview met de krant. Wat haar vooral irriteert in de actuele discussie over feminisme, is het element van ’slachtofferschap’. „Ik haat dat, het is denigrerend.”

Apps

Pamela Anderson houdt niet van slachtofferschap en maakt jonge meiden dan ook bewust van hun eigen verantwoordelijkheid. „Besef als jong meisje met veel drank op dat naar huis moet, ook dat je dan wel heel kwetsbaar bent”, waarschuwt de ster jonge meiden in een campagne tegen app-taxiservices als Uber. „Ik geef de meiden die slachtoffer worden van deze diensten niet de schuld, maar ik wil hen er wel wat beter over laten nadenken.”

Ook met datingapps heeft de 50-jarige Playboy-ster niet veel op. „De beste seks is in een relatie met commitment, waarin je iemands nuances en sensualiteit kent. Je moet dapper genoeg zijn voor intimiteit.” De ster, die tegenwoordig ook weer te zien is als assistente van illustionist Hans Klok, laat de Daily Mail weten die intimiteit ondanks haar worsteling met haar menopauze dan ook nog graag en volop met haar huidige vriend, de 32-jarige Franse profvoetballer Adil Rami te beleven. „Hij spreekt niet goed Engels en ik spreek niet goed Frans, maar we hebben de lichaamstaal, de taal van de liefde, een communicatieniveau dat dieper gaat dan woorden.”