Nieuws/Entertainment
1629910
Entertainment

’DWHN-moment met sigaret ontstond spontaan’

AVROTROS was zich bewust van het feit dat het in principe niet is toegestaan voor gasten in tv-programma’s om te roken. Maar het intermezzo met Theo Hiddema en de sigaret in Dit was het nieuws „ontstond heel spontaan” tijdens de opnames van de uitzending en „was zo grappig” dat is besloten om het fragment in de uitzending te laten.

Dat meldt een woordvoerster van de omroep maandag in reactie op het bericht van NVWA. De voedsel- en warenwaakhond doet onderzoek naar het roken van Hiddema in de uitzending van Dit was het nieuws van zondagavond. „Wij keuren roken niet goed en willen het zeker niet aanmoedigen”, stelt de zegsvrouw. „Maar de onverwachte, leuke situatie paste helemaal bij het programma. Daarom hebben we besloten het moment toch in het programma te houden.”

Het was de laatste uitzending van het huidige seizoen. Het programma verhuisde dit jaar terug van de commerciële omroep naar AVROTROS. De teamcaptains waren dit seizoen Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek. De presentator is Harm Edens, die deze functie al sinds 1996 vervult.

Naar de uitzending van afgelopen zondag keken ruim een miljoen mensen. Eerder werd de VPRO beboet voor een uitzending van Zomergasten waarin Hans Teeuwen zat te roken.