Nieuws/Entertainment
1632270279
Entertainment

’Prins Harry weer terug in Londen’

Prins Harry met wijlen prins Philip.

Prins Harry met wijlen prins Philip.

Voor het eerst sinds Megxit heeft prins Harry weer voet gezet op Britse bodem. Volgens The Sun arriveerde de hertog van Sussex zondagmiddag, met een lijnvlucht van British Airways, op het Londense vliegveld Heathrow. Zónder zijn zwangere echtgenote Meghan.

Prins Harry met wijlen prins Philip.

Prins Harry met wijlen prins Philip.

Bronnen bevestigen aan de tabloid dat Harry zo snel mogelijk wilde afreizen naar het Verenigd Koninkrijk, zodat hij – in het kader van de begrafenis van prins Philip – direct vijf dagen in quarantaine kan gaan.

Vermoed wordt dat de zoon van prins Charles naar Kensington Palace is gebracht en de komende dagen zal verblijven in Nottingham Cottage, de woning waar Meghan en hij woonden voordat ze met elkaar in het huwelijksbootje stapten.

Meghan

Buckingham Palace bevestigde zaterdag al dat de hertog van Sussex naar het Verenigd Koninkrijk komt voor de begrafenis. Zijn vrouw Meghan blijft achter in de Verenigde Staten. Omdat ze hoogzwanger is, is haar afgeraden om te reizen.

De afwezigheid van de voormalige actrice zorgt er ook voor dat mogelijke ongemakkelijke ontmoetingen met haar schoonfamilie achterwege blijven. Vanwege het geruchtmakende interview met Oprah Winfrey is de band tussen de Sussexes en de rest van de royals verslechterd.

Huidskleur Archie

In het interview zeiden Harry en Meghan onder meer dat iemand binnen de koninklijke familie ’zorgen’ had over de huidskleur van hun zoontje Archie, toen Meghan nog zwanger was. Oprah verduidelijkte later dat het niet ging om koningin Elizabeth of prins Philip.