Nieuws/Entertainment
1632480010
Entertainment

Willeke Alberti noemt jubileumshows haar beste productie ooit

Willeke Alberti

Willeke Alberti

Willeke Alberti heeft een druk maar heel bijzonder weekend voor de boeg. De Nederlandse zangeres viert zaterdag en zondag alvast haar 75e verjaardag met concerten in AFAS Live. Willeke haalt samen met het publiek in Amsterdam herinneringen op aan haar ruim 60-jarige carrière. Het worden spectaculaire shows, zegt de zangeres tegen BuzzE. „Het is echt de allerbeste productie ever.”

Willeke Alberti

Willeke Alberti

„Ik heb een onvoorstelbaar goed en lief team om me heen en er is iets heel moois neergezet”, schetst Willeke. De grande dame van de Nederlandse muziek kijkt er daarnaast naar uit het podium te delen met gastartiesten als Sjors van der Panne en Edsilia Rombley. „Dat al die dierbare collega’s samen met mij mijn carrière komen vieren, vind ik zo prachtig.”

Ook zoon Johnny de Mol, die de shows medeproduceert, is van de partij. „Johnny is zo’n enorme steun voor mij. Dat hij dit allemaal in elkaar heeft gezet en dat ik daarin ook de hoofdrol speelt is haast niet te geloven.”

Voorpret

Van zenuwen heeft Willeke na zes decennia geen last meer. „Nee joh, ik houd ook veel te veel van het vak om daar gestrest van te raken. Ik heb juist altijd alleen maar heel veel zin.” Dat de aanwezige fans nog wat verrassingen staan te wachten, geeft haar ook veel voorpret. „Maar ik ga natuurlijk nog niet verklappen wat.”

Als voorbereiding op haar concerten heeft de zangeres de afgelopen dagen weinig gepraat. „Ik heb mijn stem moeten sparen en ik ben binnen gebleven. Stel je voor dat je ineens een koutje krijgt of uitglijdt? Daar moet je toch niet aan denken?” Haar ’huisarrest’ besteedt ze overigens niet aan het kijken van emotionele televisie. „Ik wil geen stress en niet teveel emoties. Dat bewaren we allemaal voor op het podium.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd