Nieuws/Entertainment
1632583
Entertainment

Line-up vier steden Kingsland Festival bekend

Armin van Buuren en Hardwell prijken op de affiches van Kingsland Festival. Op Koningsdag zijn er feesten in Amsterdam, Den Bosch, Oldenzaal en Groningen, de stad die op Koningsdag 27 april ook de koninklijke familie verwacht. Dit jaar is Maastricht er niet bij.

Armin van Buuren is in het Stadspark in Groningen en Het Hulsbeek in Oldenzaal de headliner. In beide steden worden hij vergezeld door Nicky Romero.

Hardwell reist op Koningsdag af naar de main stage in Amsterdam en naar De Pettelaarse Schans in Den Bosch. Hij krijgt in beide steden gezelschap van onder anderen Sunnery James & Ryan Marciano en Yellow Claw.

Hiphop en urban

Kingsland geeft daarnaast ruim baan aan hiphop en urban. Lil’ Kleine gaat naar Amsterdam en Groningen, Ronnie Flex naar Amsterdam en Oldenzaal. De Jeugd van Tegenwoordig is in Amsterdam, Groningen en Oldenzaal te zien, terwijl de mannen van Broederliefde afreizen naar Amsterdam en Groningen.

Kris Kross Amsterdam, Sam Feldt, LVNDSCAPE en Mr. Belt & Wezol krijgen het extra druk. Zij staan op de Deephouse Stage in Amsterdam, Groningen en Oldenzaal. Amsterdam kent als enige ook nog een Hardstyle Stage. Onder anderen Brennan Heart en Headhunterz zorgen daar voor de harde beats.

De organisatoren van Kingsland verwachten op 27 april 125.000 bezoekers en ruim 100 dj’s en artiesten. De kaartverkoop begint op 8 februari om 12.00 uur via de website van Kingsland.