Nieuws/Entertainment
1632878
Entertainment

De Luizenmoeder krijgt tweede seizoen

De NPO 3-hitserie De Luizenmoeder krijgt een tweede seizoen. „Met deze cijfers op ons rapport, kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven..”, twittert omroep AVROTROS maandag.

De Luizenmoeder is de verrassing van het televisieseizoen. Naar de vierde aflevering keken zondagavond bijna 3,5 miljoen kijkers. Het programma is daarmee het best bekeken NPO 3-programma van de afgelopen tien jaar.

Hoofdrolspeelster en mede-schrijfster Ilse Warringa (juf Ank) liet eerder al doorschemeren dat de kans op een tweede seizoen groot was. „We hebben genoeg inspiratie voor een tweede reeks en de eerste drie afleveringen heb ik al in het hoofd zitten. Ik heb goede hoop dat we een tweede seizoen kunnen maken”, zei ze toen.

Rapportcijfers

De ’rapportcijfers’ liegen er inderdaad niet om: zondagavond keken bijna 3,5 miljoen mensen naar de vierde aflevering van de serie rond leerlingen, ouders en personeel van basisschool De Klimop. Het was daarmee ook weer het best bekeken tv-programma van de dag.

De eerste aflevering trok 844.000 kijkers, de tweede 1,4 miljoen en vorige week waren het er volgens Stichting KijkOnderzoek (SKO) 2,4 miljoen.