Nieuws/Entertainment
1633590
Entertainment

Uma Thurman neemt Tarantino niets kwalijk

Links: Uma Thurman en rechts: Quentin Tarantino

Links: Uma Thurman en rechts: Quentin Tarantino

Uma Thurman gelooft niet dat er enige opzet in het spel was bij het auto-ongeluk dat ze kreeg op de set van Kill Bill. Ze verwijt regisseur Quentin Tarantino dan ook niet dat ze de stunt zelf moest doen. Wel vindt ze het onbeschrijflijk dat het incident daarna in de doofpot is gestopt.

Links: Uma Thurman en rechts: Quentin Tarantino

Links: Uma Thurman en rechts: Quentin Tarantino

Quentin Tarantino betuigde direct spijt en bleef er ook berouwvol over”, schrijft Uma bij de video van het ongeluk op Instagram. „Hij gaf me de beelden nu jaren later zodat ik het kon onthullen, ongeacht dat er waarschijnlijk nooit gerechtigheid komt. Hij deed dat met de volledige kennis dat het hem ook persoonlijk kan schaden, ik ben trots op zijn moed en dat hij het goede heeft gedaan.”

Uma onthulde afgelopen weekeinde in de New York Times het verhaal achter de crash. Tarantino haalde haar over om de stuntauto zelf te besturen ondanks dat ze er zelf twijfels over had. Uma verloor de macht over het stuur en botste tegen een boom. In de video is te zien dat ze na het ongeluk slap achter het stuur hangt. De actrice liep schade aan haar nek en knieën op en heeft nog altijd last van de gevolgen.

De filmstudio van de in opspraak geraakte Harvey Weinstein weigerde jarenlang de beelden vrij te geven, omdat ze bang waren aangeklaagd te worden. „Ik houd Lawrence Bender, E. Bennett Walsh en de beruchte Harvey Weinstein als enige verantwoordelijk”, zegt Uma. „Ze logen, vernietigden bewijs en bleven liegen over de schade de ze me hadden toegebracht en kozen ervoor om het onder de pet te houden.”