Nieuws/Entertainment
1633903
Entertainment

Nederlandse designer werkt met supermodel Kendall Jenner

Kendall Jenner

Kendall Jenner

Deze week gaat een droom in vervulling voor de Nederlandse ontwerpster Daniëlle Cathari. Op 8 februari showt ze tijdens New York Fashion Week de kledinglijn die ze in samenwerking met, en in opdracht van, Adidas Originals ontwierp. Niemand minder dan topmodel en merkambassadeur Kendall Jenner gaf haar persoonlijke goedkeuring voor de ontwerpen van Daniëlle, meldt Vogue.com.

Kendall Jenner

Kendall Jenner

„We hadden meteen een klik toen we elkaar ontmoetten”, vertelde Kendall aan het modeblad. „Onze creatieve stijlen lijken veel op elkaar. De kleuren, contrasten en het gebruik van vintage materialen passen heel goed bij mijn stijltje. Ik was meteen geïnspireerd door haar werk.”

Andersom is Daniëlle ook onder de indruk van het jongere halfzusje van realitysterster Kim Kardashian: „Het is niet iemand die bang is om haar individualiteit te laten zien en dat vind ik te gek. Ik zie veel van mijn eigen stijl terug in de manier waarop zij kleding met elkaar combineert. Werken met haar voelt niet als werken, maar meer als hangen met een vriendin met wie ik over mode kan kletsen.”

De Nederlandse showde al eerder tijdens de New York Fashion Week, toen ze nog modestudent aan het AMFI was. Ze deed mee aan een wedstrijd, werd uitgekozen om mee te doen en zo toonde Cathari haar ontwerpen, een aantal ’verknipte’ Adidas trainingspakken, op de VFILES catwalk. En met succes, want het modelabel zocht meteen contact met haar en nodigde haar uit op het hoofdkantoor in Duitsland om te komen praten over een samenwerking.