Nieuws/Entertainment
1635955
Entertainment

Jeroen van Inkel kickt af van sociale media

Jeroen van Inkel

Jeroen van Inkel

Jeroen van Inkel stopt even met Facebook, Twitter en WhatsApp. Aanleiding voor zijn besluit is de verslavende werking van social media. Dit liet de radiopresentator weten in zijn programma Je dag is goed op NPO Radio 5, waarin hij het onderwerp behandelde.

Jeroen van Inkel

Jeroen van Inkel

„Veel vijftig-plus luisteraars blijken zelf dagelijks urenlang op sociale media te zitten of kennen mensen in hun omgeving die dat doen. Hierdoor presteren ze minder op werk, verliezen ze het een-op-eencontact met de omgeving of kampen ze met slaaptekort. Ik ga daarom online asociaal doen.”

Jeroen is benieuwd of hij verslaafd is. „Ik stop voor in elk geval drie dagen met WhatsApp, Facebook en Twitter. Ik wil kijken welke invloed dat op mij heeft. Ben ik verslaafd, krijg ik afkickverschijnselen? Ga ik beter slapen? Heb ik meer echt contact met familie en vrienden? Presteer ik beter op mijn werk? Ik deel mijn ervaringen tijdens mijn ochtendshows en hoop dat ik luisteraars inspireer om te matigen met sociale media!”

Jeroen van Inkel presenteert sinds 2 januari het ochtendprogramma Je dag is goed voor omroep MAX. Hij is elke dag tussen 07.00 en 10.00 uur te horen.