Nieuws/Entertainment
1637536847
Entertainment

Delphine Boël is nu officieel prinses van België

Delphine Boël is nu officieel prinses van België. Dat meldt de Franstalige publieke omroep RTBF op basis van rechtbankdocumenten. Daaruit blijkt dat Boël vanaf nu de familienaam van haar biologische vader, Koning Albert II, draagt en dus door het leven zal gaan als ’Delphine de Saxe-Cobourg-Gotha’.

Niet alleen Delphine, ook haar kinderen, Joséphine en Oscar, gaan nu door het leven als ’prinses en prins van België’. Haar advocaat bevestigt het nieuws aan Het Nieuwsblad. „Zowel de erkenning van het vaderschap, als de naam, de Saxe-de Cobourg, als de titel prinses van België.. De titel is voor haar en haar twee kinderen.” Prinses Delphine zal zich tevens laten aanspreken als ‘Hare Koninkelijke Hoogheid’.

Begin dit jaar erkende Albert, de vader van regerend koning Filip, na een jarenlange juridische strijd en na het afnemen van een dna-test, eindelijk dat hij de biologische vader van Boël is. De kunstenares nam daarmee nog geen genoegen en stelde net zo behandeld te willen worden als de andere kinderen van Albert en dus ook de naam Van Saksen-Coburg dragen. Daarnaast wilde ze aangesproken worden als koninklijke hoogheid en prinses van België.