Nieuws/Entertainment
1637808
Entertainment

Kartonnen regisseuse Agnès Varda op Oscarfoto

De traditionele lunch voorafgaand aan de uitreiking van de Oscars heeft weer plaatsgevonden. Daarbij gaan traditiegetrouw alle genomineerden met elkaar op de foto en dit keer viel daarbij één ding op. Regisseuse Agnès Varda stuurde haar kartonnen evenbeeld.

De Franse Varda, geboren in Brussel, is met haar 89 jaar de oudste genomineerde en kon niet aanwezig zijn bij de lunch. Haar coregisseur JR had daarom een kartonnen versie van haar meegenomen zodat ze toch op de foto stond. Het grapje gaat sindsdien de hele wereld over.

Varda, genomineerd in de categorie beste documentaire, was overigens niet de enige die moest afzeggen. Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Christopher Plummer, Denzel Washington, Woody Harrelson en Frances McDormand waren allen niet aanwezig.

De uitreiking van The Academy Awards vindt plaats op 3 maart. Er zijn dit jaar twee Nederlandse kanshebbers: Hoyte van Hoytema is genomineerd voor zijn camerawerk in Dunkirk en make-upartist Arjen Tuiten kan worden bekroond voor zijn werk aan het drama Wonder.