Nieuws/Entertainment
1640028667
Entertainment

Berlusconi (83) verruilt vriendin (34) voor nóg jongere vriendin (30)

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi

De voormalige premier van Italië, Silvio Berlusconi (83), heeft een nieuwe liefde in zijn leven. Hoewel hij al zo’n 12 jaar samen was met de 34-jarige Francesca Pascale, heeft hij haar ingeruild voor een dame die nog jonger is. Berlusconi zou zijn gevallen voor het 30-jarige parlementslid Marta Fascina.

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi

De relatie zou inmiddels bevestigd zijn door een woordvoerder van Forza Italia, de politieke partij die Berlusconi in 1994 oprichtte. Hoewel er nog altijd sprake zou zijn van een ’diepe vriendschap’ is de liefde voorbij. Zo meldt Sky News. Pascale zou erg verbaasd zijn geweest toen Berlusconi voor een leven zonder haar koos. „Hij zal me altijd dierbaar blijven. Ik wens hem alle geluk van de wereld en hoop dat hij iemand vindt die voor hem zal zorgen zoals ik dat deed”, liet zij weten aan La Repubblica.

Er werd al langere tijd gespeculeerd over zijn relatie met Fascina, maar een bevestiging bleef uit. Toen een fotograaf het koppel onlangs op de gevoelige plaat wist te leggen bij een hotel in Zwitserland, was er echter geen ontkomen meer aan.

Zijn kersverse ex Pascale zei eerder eens in een interview dat zij Berlusconi elke dag vroeg om met haar te trouwen. Berlusconi is eerder twee keer getrouwd geweest. Naar verluidt zou Francesca Pascale destijds een trouwjurk gekocht hebben om zijn scheiding van zijn tweede vrouw Veronica Lario te vieren.

Die was maar liefst negentien jaar met hem getrouwd en kreeg drie kinderen met Berlusconi, maar gaf aan dat ze zijn ’omgang met minderjarigen’ niet langer kon verdragen en twijfelde aan zijn mentale toestand.

Berlusconi, die als mediamagnaat miljardair werd, was tussen 1994 en 2011 drie keer premier voor zijn centrumrechtse Forza Italia. Hij stond mede bekend om zijn beruchte Bunga Bunga-feesten en seksschandalen.