Nieuws/Entertainment
164023603
Entertainment

T-shirt-actie Lubach levert Rode Kruis 283.000 euro op

Arjen Lubach

Arjen Lubach

Het programma Zondag met Lubach heeft met de ’Lubag’-T-shirt-actie in maart ruim 283.000 euro opgehaald voor het Rode Kruis. Het geld is recent gedoneerd aan de organisatie, maakte de redactie dinsdag bekend.

Arjen Lubach

Arjen Lubach

Lubach begon zijn actie naar aanleiding van een item over het marketingbedrijf RUMAG. In zijn programma uitte Lubach kritiek op de organisatie, die winst zou maken met een benefietactie en plagiaat zou hebben gepleegd.

In plaats van een T-shirt met de tekst ’Ik.geloof.in.jou.en.mij’, waarmee RUMAG onder andere geld ophaalde voor het goede doel, maakte Lubach een shirt met ’Ik,geloof,in,jou,en,mij’, om het bedrijf op de hak te nemen. De tekst was door RUMAG overgenomen uit het lied Avond van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh.

RUMAG, bekend van de grappig bedoelde teksten met punten tussen elk woord, ontkende in eerste instantie winst te maken met de benefietactie. Maar nadat diverse bedrijven zich van het platform distantieerden, stapte uiteindelijk topman Thijs van der Heide van RUMAG op.