Entertainment/TV
1640853277
TV

Boos-aflevering over The Voice meer dan zeven miljoen keer bekeken

De aflevering van Boos over The Voice of Holland is al meer dan zeven miljoen keer bekeken. Volgens omroep BnnVara stond de teller volgens hen na de eerste twee uur al op vijf miljoen views. Volgens moederbedrijf Google is het mogelijk dat de cijfers ’kunnen achterlopen op de werkelijkheid’.

Met 7 miljoen views zou het verreweg de best bekeken aflevering van Boos zijn. Tot nu toe was dat een filmpje uit augustus 2017, waarin te zien is hoe presentator Tim Hofman zijn kaak brak tijdens een gefilmde confrontatie met een vastgoedhandelaar uit Nijmegen. Die aflevering is in de afgelopen jaren bijna 2,5 miljoen keer bekeken.

De uitzending van Boos over The Voice of Holland duurt ongeveer 1,5 uur. Verscheidene vrouwen doen hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het RTL-programma. Daarin gaat het onder anderen over bandleider Jeroen Rietbergen en de coaches Marco Borsato en Ali B Mensen kunnen geen reacties plaatsen bij de video. „Dit om de veiligheid van de mensen die bij ons hun verhaal vertellen te kunnen waarborgen”, aldus de makers.

Zorgvuldig

Maandenlang hebben Boos-maker Tim Hofman en zijn team gewerkt aan de aflevering die om 16.00 uur online is gekomen. „We hebben hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt”, zei Hofman eerder. In de uitzending komt ook Talpa-topman John de Mol uitgebreid aan het woord over de misstanden.

Naar aanleiding van de Boos-aflevering werd er in opdracht van producent ITV en RTL een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de aantijgingen.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel legt uit hoe concreet de aangiftes zijn en wat op dit moment de gevolgen kunnen zijn. Artikel gaat verder onder de video.

Machtspositie

Bandleider Jeroen Rietbergen erkende de aantijgingen aan zijn adres en stapte op. Hij gaf toe dat hij in het verleden relaties van ’seksuele aard’ met vrouwen heeft gehad die betrokken waren bij het programma. „Vrouwen voelden zich door hem geïntimideerd”, zegt Hofman over hem in de aflevering. Hij zou een machtspositie hebben. Linda de Mol maakte maandag bekend haar relatie met Jeroen Rietbergen te hebben verbroken.

Tegen The Voice-coach Ali B liggen twee aangiftes bij het Openbaar Ministerie. RTL besloot na de eerste aangifte de samenwerking met de rapper stop te zetten zolang het onderzoek loopt. Een van de aangiftes tegen hem is vanwege verkrachting. Dat zegt de aangeefster, die anoniem in beeld is gebracht, in de uitzending van Boos.

Ben jij iemand die direct of indirect te maken heeft gehad met seksueel overschrijdend gedrag of andere ongewenste omgangsvormen bij The Voice of een ander televisieprogramma? Dan horen we graag je verhaal, en dat kan uiteraard ook anoniem. Je kunt een bericht sturen naar onze WhatsApp-tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31613650952.

Miljoenen kijkers hebben inmiddels gekeken naar de beruchte uitzending van Boos over de misstanden achter de schermen bij The Voice of Holland. Verslaggever Jordi Versteegden verzamelde alle reacties.