Nieuws/Entertainment
1645633611
Entertainment

De Jeugd van Tegenwoordig op benefietconcert voor Amazone

Verschillende Nederlandse artiesten slaan de handen ineen om geld in te zamelen voor de bescherming van het Amazone-regenwoud, dat wordt bedreigd door hevige bosbranden. Op 5 oktober vindt er in Paradiso in Amsterdam een benefiet plaats onder de noemer ’Brandend Bos Benefiet’. Onder anderen De Jeugd Van Tegenwoordig, Merol, Idaly, Sjaak en Gotu Jim treden op, zo kondigt initiatiefnemer ESJA Events dinsdag aan.

De organisatie wil niet alleen geld inzamelen maar ook de bewustwording bij jongeren vergroten. „De Amazone staat letterlijk in brand vanwege keuzes die we als maatschappij maken. Hier kunnen we onze ogen niet voor sluiten”, staat in een statement. „Ook al lijkt het soms zo, het is geen ver-van-mijn-bed-show en mensen in Nederland zijn niet machteloos. Sterker nog, met relatief simpele aanpassingen in het dagelijks leven kan iedereen een verschil maken en helpen.”

Op de line-up staan ook nog twee mystery guests. Wie dat zijn wordt tot het laatste moment geheim gehouden. De kaartverkoop is al begonnen.