Nieuws/Entertainment
1646673
Entertainment

Quentin Tarantino onder vuur in Hollywood

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino krijgt van alle kanten kritiek in Hollywood. Dat dankt hij zowel aan zijn reactie op een slachtoffer van misbruik van Roman Polanski als de film die hij maakt over Charles Manson, de moordenaar van Polanski’s vrouw Sharon Tate. Dat schrijft Page Six.

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino

Tarantino moest zich de laatste tijd al meermalen verontschuldigen. Onlangs betuigde hij nog zijn spijt richting Uma Thurman, die hij gedwongen had zelf haar stunts te doen in de film Kill Bill, wat leidde tot een auto-ongeluk met blijvende schade voor de actrice. „Het is één van de dingen in mijn leven waar ik het meest spijt van heb.” En na alle commotie rondom de schandalen die begonnen met de beschuldigingen richting Harvey Weinstein, reageerde Tarantino destijds: „Ik wist genoeg om meer te doen dan ik heb gedaan.”

Al zijn spijtbetuigingen lijken huichelachtig, schrijft Page Six, nu er een uitspraak van hem opduikt uit een oud interview. In 2003 zei hij tegen interviewer Howard Stern over het 13-jarige vermeende slachtoffer van Polanski: „Hij verkrachtte geen dertienjarige. Hij had seks met een minderjarige. Dat is geen verkrachting.” En op de suggestie dat het meisje met drugs en alcohol was lamgeslagen, reageerde hij: „Nee, zo zat het niet. Zij wilde het (de seks) en datete met de man.”

Het slachtoffer zelf, Samantha Geimer heeft de Daily News laten weten Tarantino te kunnen vergeven voor zijn uitspraken. „Ik hoop dat hij zichzelf niet belachelijk maakt door zo te blijven praten. Ik ben niet gefrustreerd, maar ik zou me waarschijnlijk beter voelen als hij zich nu realiseert dat hij ernaast zat, na vijftien jaar later de feiten te hebben gehoord. Hopelijk beseft hij nu dat het niet gebeurd is zoals hij het deed voorkomen.”

’Smakeloos’

Maar Tarantino komt er niet zo gemakkelijk vanaf binnen Hollywood. Nu krijgt hij ook kritiek op zijn nieuwste film over Charles Manson, onder meer van Girls-producer Judd Apatow. Die spreekt op Twitter zijn verbazing uit dat de filmmaker een film over nota bene Polanski’s vrouw, Sharon Tate gaat maken, die slachtoffer werd van de massamoordenaar. „Waarom financiert iemand dit?”, vraagt hij zich af. Sony, die honderd miljoen dollar in het project investeerde, blijkt hierop geen antwoord te willen geven aan Page Six. Op sociale media roept men op tot een boycot als de film uitkomt.

Het zouden Leonardi DiCaprio en Margot Robbie zijn die volgens geruchten een rol in de omstreden film spelen, maar dit is niet officieel bevestigd. Het maakt zus Debra Tate niet uit wie er in de film acteert. Zij reageerde eerder al verbolgen op een andere film-in-de-maak over Charles Manson waarin Hilary Duff de rol van Sharon Tate op zich neemt. „Het is sowieso smakeloos. Er is geen sprake van klasse als je ziet hoe iedereen zich haast om op tijd een film te kunnen releasen voor de vijftigste verjaardag van deze vreselijke gebeurtenis”, zegt zij. Ze doelt daarmee niet alleen op Tarantino, maar ook op American Psycho-regisseur Mary Harron, die eveneens met een film bezig is, genaamd Charlie Says. Hierin speelt Doctor Who-acteur Matt Smith een hoofdrol.