Nieuws/Entertainment

Regisseur Brett Ratner mag vrouw die hem beschuldigt aanklagen

Regisseur Brett Ratner

Regisseur Brett Ratner

Hollandse Hoogte

Regisseur Brett Ratner mag zijn lasteraanklacht tegen een vrouw die hem beschuldigt van verkrachting voortzetten. Dat bepaalde een rechter in Hawaï.

Regisseur Brett Ratner

Regisseur Brett Ratner

Hollandse Hoogte

Melanie Kohler plaatste de aantijging op 20 oktober op Facebook. Na een telefoontje van de advocaat van Ratner verwijderde ze de post twee uur later. Op 1 november - de dag waarop zes vrouwen, onder wie actrice Olivia Munn de regisseur in de L.A. Times beschuldigden van seksueel misbruik en wangedrag - klaagde de Rush Hour-regisseur Kohler aan wegens laster. Hij beweert dat het Facebookbericht zijn reputatie heeft geschaad. De vrouw had de rechter gevraagd de zaak te seponeren, maar dat verzoek werd donderdag dus afgewezen.

Ratner spande de rechtszaak aan in Hawaï, waar Kohler woont. De rechter oordeelde in zijn vonnis echter dat, omdat de verkrachting in Californië plaats zou hebben gevonden, de zaak wel onder het Californische anti-SLAPP-statuut valt. Die wet, bedoeld om de vrije meningsuiting te beschermen, maakt lasterzaken zoals die van Ratner lastiger door te zetten.

Bekijk meer van