Nieuws/Entertainment

Nieuwe omstreden beelden kosten Logan Paul miljoenen

Logan Paul

Logan Paul

Hollandse Hoogte

Logan Paul, de vlogger die eind 2017 zwaar onder vuur lag nadat hij een video postte waarin het lichaam te zien was van een man die zichzelf van het leven had beroofd, krijgt opnieuw kritiek op zijn video’s. Nu van YouTube zelf, die alle advertenties uit zijn kanalen verwijderd heeft, meldt Page Six.

Logan Paul

Logan Paul

Hollandse Hoogte

Een heftige ingreep: de 22-jarige Paul verdient volgens Amerikaanse media zo'n 1,2 miljoen dollar per maand aan advertentie-inkomsten via YouTube. De streamingsdienst geeft als reden voor het weren van adverteerders in zijn vlogs, dat er een ’patroon van gedrag in zijn video’s te zien is dat zijn content ongeschikt maakt voor merken’. Ze verwijzen daarbij naar een video waarin hij grappen maakt over de Tide Pod challenge, de rage waarbij jongeren de uitdaging aangaan om wascapsules te eten en naar een video waarin hij met een taser op een al dode rat schiet.

Logan Paul bood naar aanleiding van de ophef om zijn video met het slachtoffer van zelfmoord publiekelijk zijn excuses aan en kwam eind januari terug op YouTube met een boodschap van zelfmoordpreventie. Lang lijkt zijn zelfreflectie niet geduurd te hebben, en misschien geen wonder, gezien het feit dat het aantal abonnees voor zijn vlogs sinds alle negatieve publiciteit alleen nog maar gestegen is: met een miljoen extra zit hij nu op 16,6 miljoen volgers. Maar nu hem dat zijn grote inkomstenbron kost, zal hij misschien nog eens gaan nadenken, al liet hij eerder in interviews weten zich geen zorgen om geld te maken omdat hij een plan B heeft.

Bekijk meer van