Nieuws/Entertainment
1652833098
Entertainment

Herdenkingsmunt David Bowie de ruimte in

Een herdenkingsmunt voor David Bowie is maandag op speciale wijze gelanceerd. Het eerste exemplaar van het speciale muntstuk heeft een baan rond de aarde gemaakt.

De eremunt is de derde uit de Music Legends-collectie van The Royal Mint, de overheidsorganisatie die al het muntgeld in Groot-Brittannië produceert. Eerder kregen Queen en Elton John die eer. In het design van de munt van Bowie is naast zijn hoofd ook de bliksemschicht verwerkt die de muzikant op de iconische hoes van album Aladdin Sane uit 1973 op zijn gezicht had staan.

De ruimtelancering van de herdenkingsmunt is een verwijzing naar verschillende nummers van Bowie rond dat thema: de muzikant bracht onder meer Starman, Life on Mars?, Hello Spaceboy, Dancing Out In Space en Space Oddity uit.

„Vanwege Bowies eerste hit Space Oddity vonden we het passend om zijn munt de ruimte in te sturen om zo de Starman in zijn eigen baanbrekende stijl een eer te bewijzen”, aldus Clare Maclennan namens The Royal Mint. „David Bowies muziek heeft nieuwe generaties muzikanten geïnspireerd en beïnvloed en we hopen dat deze herdenkingsmunt door fans over de hele wereld op prijs wordt gesteld.”