Nieuws/Entertainment
1653250
Entertainment

Anouk die concept TVOH afkraakt, krijgt applaus op Twitter

Anouk tijdens liveshow van The Voice of Holland

Anouk tijdens liveshow van The Voice of Holland

Anouk heeft de kritische menigte op Twitter dit keer op haar hand weten te krijgen door het concept van ’publieksstemmen’ af te kraken in de show. Dit deed ze naar aanleiding van het afvallen van Kimberley, die van het publiek te weinig stemmen kreeg om door te gaan naar de finale.

Anouk tijdens liveshow van The Voice of Holland

Anouk tijdens liveshow van The Voice of Holland

Waar Anouk anders op Twitter nog wel eens onder vuur ligt vanwege haar harde uitspraken, wordt ze ditmaal toegejuicht. „Anouk heeft 100% gelijk. Alleen een vakjury heeft er verstand van”, schrijft iemand die haar mening onderschrijft. En hij is niet de enige. „Wat jij zegt Anouk, zeg ik al jaren. Never ever publiek (leken) laten stemmen. Zij hebben geen clou”, valt een ander haar bij. Iemand reageert bijdehand in de stijl van De Luizenmoeder: „Wij vinden het niet raar dat Kimberley eruit is, wij vinden het bijzonder.”

De mensen die reageren op het sociale platform smullen van de duidelijke mening van de coach. „Anouk is echt de enige maar dan ook de enige die wat durft te zeggen!! Wat een heerlijk direct mens.” En: „Eindelijk iemand die écht zegt wat ze denkt.” Maar of ze het recht had om te klagen? Volgens een andere criticus klopt het dat ’het lot in de (halve) finales in handen ligt van dat idiote volk dat zo gek is om kapitalen uit te geven aan smsjes en zo de winst voor RTL genereren”, maar: „Dat weet je toch als je in de jury zit..”

Al zullen het vooral de fans van de weggestemde Kimberley zijn die zich laten horen. Het is immers het grote publiek van TVOH dat hiervoor de doorslag heeft gegeven. En daarom reageert ook iemand geïrriteerd op de uitspraken van Anouk: „Dat jij denkt dat jij kan zingen en overal verstand van hebt, wil niet zeggen dat wij dom zijn. (...) Kimberley zong vals, KLAAR.”