Entertainment/Cultuur
1653568049
Cultuur

Oorlogsboek ’Op klompen door de dessa’ in unieke theatervorm

Een bijzonder oorlogsverhaal, in een heel bijzondere setting. Creatief producenten Ton Offerman en Danny van Zuijlen brengen het stuk Op klompen door de dessa, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Hylke Speerstra, naar het theater. Maar niet naar het theater zoals we dat kennen, comfortabel toeschouwend vanuit een rode pluche stoel.

Bij deze productie loopt de bezoeker rond in een speciaal gebouwde boerderij en ervaart zo, in een 360-gradendecor, het indrukwekkende verhaal van een dienstplichtige Nederlandse soldaat die in Nederlands-Indië werd ingezet om het gezag over de voormalige kolonie te herstellen.

Replica’s van foto’s, dagboeken en brieven, samengesteld door collectie-onderzoekers, zetten het verhaal kracht bij en geven de bewogen geschiedenis een gezicht. “Mede door de real-life gaming-elementen is dit een ervaring die je niet wil missen”, vertelt Van Zuijlen.

Op klompen door de dessa is vanaf september te bezoeken op bijzondere locaties in Vlissingen, Leeuwarden en Den Haag. Kijk voor meer info op: opklompendoordedessa.nl