Entertainment/Gossip
1654079416
Gossip

Zanger ontkent seksueel grensoverschrijdend gedrag

Danny de Munk bekent overspel: ’Duizendmaal mijn excuses aangeboden’

Danny de Munk met zijn partner Jenny.

Danny de Munk met zijn partner Jenny.

Danny de Munk heeft bekend dat hij vijftien jaar geleden is vreemdgegaan. Voor de camera’s van RTL Boulevard noemt de 52-jarige zanger het ’een oud lijk uit de kast’. Tegen De Munk werd eerder deze maand aangifte van verkrachting gedaan door een andere vrouw die vijftien jaar geleden nauw met hem heeft samengewerkt. Hij ontkent ten stelligste seks met haar te hebben gehad.

Danny de Munk met zijn partner Jenny.

Danny de Munk met zijn partner Jenny.

De 52-jarige acteur zegt wel dat er sprake is geweest van ’een vrijpartij in een herentoilet voorafgaand aan een voorstelling’. „Dat betekent dat er gezoend is”, aldus De Munk.

Ook geeft De Munk toe dat hij met de bewuste vrouw heeft afgesproken in zijn vakantiehuis, waar de twee elkaar in een gesprek hebben ’opgehitst’. Volgens de acteur werd dat gesprek verbroken door een hard elektronisch geluid. „Ik kijk naar de tafel en daar liggen de telefoons.” De Munk beweert dat de vrouw een opname maakte met haar telefoon. „Ik heb haar de huid vol gescholden”, zegt hij. „Vervolgens mijn huisje uitgestuurd en dringend verzocht alles te verwijderen.” De acteur gaat stappen ondernemen tegen de aangeefster. „Het is een valse aangifte. Ik wil de onderste steen boven hebben.”

Tegenaangifte

De vrouw die aangifte deed van verkrachting werkte zo’n vijftien jaar geleden nauw samen met De Munk bij de musical Ciske de Rat. In april berichtte roddelvlogger Yvonne Coldeweijer over talloze meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van De Munk. „Ik heb af en toe met mijn lul gedacht en niet met mijn hoofd. Ik heb nooit iemand gedwongen, ik heb nooit iemand verkracht. Als ik overspel heb gepleegd is het met wederzijdse toestemming geweest.”

De zanger gaat een tegenaangifte doen. Dat heeft zijn advocaat Royce de Vries donderdagavond gezegd. „Naar de mening van Danny heeft zij een valse aangifte gedaan”, aldus De Vries. „Daarom zal er een tegenaangifte gedaan worden.” De Vries heeft donderdag een brief hierover gestuurd naar de advocaat van de vrouw. Ook wil De Munk de vrouw onder ede horen over haar aantijgingen.

VIDEO: Danny de Munk doet tegenover RTL Boulevard zijn verhaal. Tekst gaat verder onder de video.

’Kapot’

De Munk zegt ’echt kapot’ te zijn van de situatie. „Mijn karakter is kapotgemaakt. Over elk woordje moet ik nadenken. What the fuck man”, aldus De Munk. Voor zijn gezin vindt hij het tien keer erger dan voor hemzelf. „Door mijn overspel van vijftien jaar geleden heb ik ze erin meegetrokken. Ik heb duizendmaal mijn excuses aangeboden.”

De zanger heeft het zijn vrouw Jenny, met wie hij sinds 1998 getrouwd is, verteld. „Jenny weet alles van mij. Maar dat je dat tegenover je zoon en je dochter moet zeggen”, zegt een tot tranen geroerde De Munk. „Dat je zoon met tranen in z’n ogen voor je staat, dat gun je je ergste vijand nog niet.”