Nieuws/Entertainment
1659527
Entertainment

Wendy van Dijk haalt opnieuw hard uit naar Youp van 't Hek

De vrede was getekend tussen Wendy van Dijk en Youp van ’t Hek, maar dat lijkt nu toch schone schijn geweest te zijn. De presentatrice haalt op Twitter hard uit naar de cabaretier vanwege zijn afzegging voor het tv-programma De Kwis.

„Maar niet de confrontatie aangaan.. dan toch maar afzeggen. Lafaard”, schrijft Wendy op Twitter. Van ’t Hek liet weten dat hij niet meer wilde verschijnen in het programma, nadat presentator Paul de Leeuw kritiek had op zijn uitspraken over Gijs van Dam. Die werd door de columnist een „pisnicht” genoemd. In zijn column in het NRC schrijft hij: „Ik had toevallig net ja gezegd tegen zijn programma De Kwis. En dat heb ik deze week toch maar even afgezegd. Ik wil niet naast een presentator zitten met een teer zieltje zodat ik op mijn woorden moet gaan letten.”

Een jaar geleden gingen Wendy en Youp ook al rollend over straat. Erland Galjaard, de man van de presentatrice, werd door Van ’t Hek beschuldigd van „kneuzenmisbruik”, naar aanleiding van de realityserie met Peter Jan Rens en zijn vrouw Virginia. De twee legden enkele maanden later hun fittie bij om geld in te zamelen voor hersenstamkanker. Maar nu is er dus opnieuw hommeles ontstaan...