Entertainment/Sterren
1661771589
Sterren

Foo Fighters en Damon Albarn doneren gitaren voor goede doel

Foo Fighters, Coldplay en Damon Albarn doen mee aan een speciale veiling georganiseerd door The Stone Roses. De vrouw van een van de bandleden lijdt aan darmkanker. Met de opbrengst wil de Britse band geld ophalen voor organisaties die zich inzetten voor darmkankerpatiënten.

Bij de vrouw van bandlid Mani werd twee jaar geleden darmkanker geconstateerd. Nu zijn ook andere organen aangetast. Begin deze maand gaf The Stone Roses al een benefietconcert. Toen startte ook de veiling waarvoor collega-artiesten spullen hebben gedoneerd.

Foo Fighters stelde een gitaar met de handtekeningen van de bandleden ter beschikking. Damon Albarn deed dat ook. Het is een gitaar waarop de frontman van de band Blur de afgelopen tien jaar nummers heeft geschreven. „Hier kauw ik op als ik liedjes schrijf”, heeft Albarn op de bovenkant van de klankkast van het instrument geschreven. „Niet in hele goede staat, maar veel gebruikt om songs mee te schrijven”, schrijft de muzikant bij een begeleidend briefje.

Coldplay heeft acht VIP-tickets voor een van de concerten van de wereldtournee van de band ter beschikking gesteld. Ook kan er geboden worden op een basgitaar van Arctic Monkeys, gouden platen van Liam Gallagher en een speciale cd-box van Oasis. Daarnaast hebben The Who en Peter Hook van Joy Division en New Order ook gitaren gedoneerd.

Wie een bod wil doen kan tot 1 december terecht op de website van Adam Partridge Auctioneers & Valuers.