Nieuws/Entertainment
1662186762
Entertainment

Marike Jager gaat zondag miniconcert livestreamen

Zangeres Marike Jager gaat zondagavond een miniconcert livestreamen om haar fans een hart onder de riem te steken. Zij zal vanuit haar thuisstudio een paar nummers spelen, maakte zij bekend via sociale media. Net als alle zangers, acteurs en cabaretiers van Nederland zijn alle optredens van Jager de komende twee weken afgezegd.

Zij is niet de enige die online troost en vermaak probeert te bieden in deze tijden van coronacrisis. Cabaretier Paul Haenen lanceerde vrijdag een ’coronatroostkanaal’. Cabaretiers, acteurs en schrijvers die de komende weken geen optredens kunnen doen, mogen in zijn theater Betty Asfalt in Amsterdam filmpjes opnemen om het Nederlandse publiek een hart onder de riem te steken. De Limburgse band DeWolff trad zaterdagavond op in een lege Muziekgieterij in Maastricht. Het optreden was live te volgen via Facebook.

Ook de streamingdiensten varen wel bij de crisis. De megahit Frozen 2, die afgelopen kerst in de bioscopen veel records verbrak, is deze week al beschikbaar op streamingdienst Disney+. De film is in Amerika zondag al voor abonnees te zien, Nederland volgt dinsdag. Dit is drie maanden eerder dan de planning was.

Disney laat in een verklaring weten het belangrijk te vinden ’in deze moeilijke tijden wat plezier naar families te kunnen brengen’. In veel landen zitten burgers in sociale isolatie vanwege de coronapandemie. Over de hele wereld zijn bioscopen, theaters en pretparken gesloten. Ook worden er de komende maanden nauwelijks nieuwe films meer uitgebracht; onder meer de blockbusters Mulan, No Time To Die en Fast & Furious 9 zijn minimaal een half jaar uitgesteld.

Disney wil overigens niet zeggen of sinds het uitbrengen van de pandemie meer mensen gebruik maken van de dienst. Ook concurrenten Netflix en Videoland willen niet zeggen of het aantal kijkers zijn toegenomen nu mensen niet meer de deur uit kunnen voor hun entertainment.