Nieuws/Entertainment
1662554934
Entertainment

Koningin Elizabeth houdt hoop

Koningin Elizabeth heeft voor het eerst van zich laten horen in de coronacrisis. De Britse vorstin laat donderdag in een bericht weten dat zij en haar echtgenoot prins Philip veilig zijn aangekomen op Windsor Castle. Daar blijven ze naar verwachting in ieder geval tot en met Pasen.

Elizabeth schrijft dat ze beseft dat veel mensen in het Verenigd Koninkrijk - en overal ter wereld - een onzekere en bezorgde tijd doormaken. „We worden allen geadviseerd om onze normale routines en ons dagelijkse leven te veranderen voor de gemeenschappen waarin we leven en vooral om de kwetsbare leden daarvan te beschermen.”

De koningin kijkt met trots naar hoe iedereen samenwerkt in deze crisis. Ook uit ze haar dankbaarheid voor de inzet van onder meer de wetenschappers en zorgmedewerkers. „We hebben allemaal een cruciale rol als individuen, vandaag en in de komende dagen, weken en maanden.”

De Queen blijft hoopvol. „Velen van ons zullen nieuwe manieren vinden om contact met elkaar te onderhouden en ervoor te zorgen dat hun geliefden veilig zijn. Ik weet zeker dat we de uitdaging aankunnen. Ik kan jullie verzekeren dat mijn familie en ik klaarstaan om onze plicht te vervullen.”