Nieuws/Entertainment
1663252798
Entertainment

NCRV-coryfee Henk Mouwe weer even terug op Radio 5

NCRV-radio-icoon Henk Mouwe is op 25 oktober weer te horen op NPO Radio 5. Hij is die dag medepresentator van de TinekeShow. Het programma van Tineke de Nooij (78) staat die dag in het teken van Duitse muziek, de grote passie van Henk Mouwe. De zogenoemde 'Duitse Henkie-dag' is inmiddels een langlopende jaarlijkse traditie op NPO Radio 5.

Tineke verbouwt haar studio deze dag tot een heuse Deutsche Stube. Het publiek is van harte welkom om mee te deinen op de Duitse Schlagers die zij met Henk Mouwe zal draaien. Het is toegestaan om een Lederhose aan te trekken, beklemtoont Omroep Max in een persbericht. Ook worden in Tinekes alternatieve kroeg Duitse hapjes en drankjes geserveerd. "Es wird supertoll", aldus Tineke.

De Duitse Schlager-koning Otto Lagerfett gaat live optreden tijdens Tinekes 'Henkie-dag'. Ook Manuela Kemp schuift aan; zij riep de Henkie-dag jaren geleden in het leven.

Henk Mouwe maakte van 1973 tot en met 2017 radio en televisie voor de NCRV. Hij werd in Nederland wereldberoemd dankzij programma's als Gospelrock, Wie weet waar Willem Wever woont, Matineus met Mouwe, Boggle en Woordroof. Eind 2017 kondigde hij zijn pensioen aan. Sporadisch is Mouwe nog te horen op lokale omroep M Utrecht.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop